Lähisuhdeväkivallan seulontaa tulee vahvistaa - Katja Kero; Leo Nyqvist; Jenni Rautio; Anne Puuronen (Suomen lääkäriliitto, 2025)
Lähes joka viides parisuhteessa olevista on kokenut jonkinlaista väkivaltaa parisuhteensa aikana.Vakavimmat lähisuhdeväkivaltatapaukset voivat johtaa uhrin kuolemaan.Euroopan unionin Istanbulin-sopimuksessa ja Suomen seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelmassa esitetään kehittämis- ja toimenpidesuosituksia lähisuhdeväkivallan torjumiseksi.Turun yliopistollisessa keskussairaalassa seulotaan potilaiden kokemaa lähisuhdeväkivaltaa, ja seulontapositiivisille potilaille on luotu hoitoonohjausmalli.