Kotihappihoidon käytännöt vastaavat suosituksia hyvin - Saarinen, Antti; Ryynänen, Herkko; Vasankari, Tuula (Suomen lääkäriliitto, 2025)
- Pitkäkestoinen kotihappihoito parantaa ennustetta vaikeaa hypoksemiaa aiheuttavissa sairauksissa. Vaikutusta elämänlaatuun ja terveyspalvelujen käyttöön on tutkittu vain vähän.
- Rasitukseen liittyvän vaikean hypoksemian lievittäminen liikkumishapella parantaa suorituskykyä. Vaikutus elämänlaatuun ja ennusteeseen on kuitenkin epävarma.
- Keuhkosairauksien yksiköiden kotihappihoidon kriteerit ovat yhteneväisiä ja noudattavat kansainvälisiä suosituksia.
- Liikkumishapen määräämisen käytännöt vaihtelevat melko paljon.