COVID-19-tutkimuskatsaus 1/2022 - Sironen Tarja; Pimenoff Ville; Auranen Kari; Leino Tuija; Karvonen Sakari; Toivanen Otto; Ylöstalo Hanna; Vainikainen Mari-Pauliina; Mäkinen Saku; Arponen Anni; Heinikoski Saila; Laaksonen Salla-Maaria; et al. (Valtioneuvoston kanslia, 2022)
Koronakriisiin liittyviä ajankohtaisia tutkimustuloksia maailmalta ja Suomesta. Koronapandemia on synnyttänyt ennennäkemättömän globaalin tutkimusponnistuksen. Kriisiin liittyvää tieteellistä tutkimustietoa on jo paljon ja sitä julkaistaan jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Samaan aikaan tutkimustiedolle on myös suuri kysyntä. COVID-19-tutkimuskatsaus on valtioneuvoston kanslian elokuussa 2020 käynnistämä toimintamalli, joka koostaa koronakriisiin liittyviä uusimpia tutkimustuloksia maailmalta ja Suomesta tiiviisti ja informatiivisesti valmistelijoiden ja päätöksentekijöiden käyttöön. Katsauksen tavoitteena on vahvistaa ajankohtaisen tutkimustiedon välittymistä päätöksentekijöiden tietoon ja luoda näkymää viimeisimpään tutkimukseen.