Opetustehtäviä opiskelijoiden päätöksenteon tueksi - Nasib, Max (My University, 2024)
Syventävien opintojen kirjallisena työnä laadittiin yleislääketieteen erikoisalalle opetustehtäviä opetuskäyttöön ja tarkasteltiin tehtävien laatimisessa eteen tulevia haasteita. Tehtävien opetustavoitteena oli tukea opiskelijan päätöksentekoa työelämässä ja helpottaa rutiinien luomisessa. Työn tarkoituksena oli myös luoda pohjaa jatkoselvittelyjä varten vastaavanlaisten opetustehtävien vaikuttavuudesta ja mahdollisuuksista opetuksessa. Tehtäviä laadittiin yhteensä 30 kappaletta vastauksineen, ja ne rakentuivat sekä kuvitteellisten, että tosielämän potilastapausten ympärille. Tehtävien aiheina oli kansansairauksien ehkäisy ja hoito, geriatriset potilastapaukset ja palliatiiviset tehtävät. Tehtävien tarkistamista varten luotiin myös oikeat vastaukset tehtäville. Työn aikana myös tarkasteltiin eteen tulevia haasteita vastaavanlaisten tehtävien tekemisestä. Tehtävät on ensisijaisesti suunnattu 4. -6. vuosikurssin opiskelijoille. Opetustehtävien luomisen aikana rakentui käsitys vastaavanlaisten tehtävien tekemisestä. Tehtävien tekeminen osoittautui alun haasteista huolimatta varsin mahdolliseksi tavaksi tuottaa opetusmateriaalia, jota voi käyttää useampana vuonna uusille kursseille. Oikean vaikeustason, ja yksittäisen tehtävän aiheen ja laajuuden rajaaminen oli helpompaa pitää suppeana, tällöin myös tehtävän tekeminen tuntuu loogisemmalta. Tehtävät esiteltiin 4. vuosikurssin opiskelijoille, ja luovutettiin heidän käyttöönsä Moodle-alueelle.