Ehrhartin teoria kokonaislukupisteille - Kerkola, Nico (My University, 2023)
Tutkielma jäsentelee generoivien funktioiden perusominaisuuksia ja näiden avulla johdetaan laskukaavoja kokonaisulukupisteiden laskemiseksi erilaisille monitahokkaille. Kokonaislukupisteiden laskemisella tarkoitetaan sitä, että kuinka paljon näitä pisteitä monitahokkaan sisäpuolella on ja miten tämä lukumäärä muttuu, kun monitahokasta laajennetaan. Luku 2 käsittelee generoivia funktioita ja luku 3 diskreettejä tilavuuksia erilaisille monitahokkaille.
Keywords: Ehrhartin teoria, kokonaislukupiste, hilapiste, monitahokas, diskreetti tilavuus, generoiva funktio