Pariisin luokitus - uusi virtsan sytologian luokitusjärjestelmä - Kholová I; Aho H; Ikonen E; Krogerus L; Kujala P; Mäkelä A; Rauramaa T; Tarkkanen J (Finland, 2022)
Virtsan sytologiseen irtosolunäytetutkimukseen on tullut uusi luokitusjärjestelmä TPS eli Pariisin luokitus.Uusi luokitus jakaa solumuutokset pahanlaatuisuudeltaan korkea-asteiseen uroteelikarsinomaan viittaaviin muutoksiin sekä lievempiin, matala-asteisiin muutoksiin.Uuden järjestelmän avulla pyritään parantamaan tiedonkulkua näytteen tutkijan ja kliinikon välillä.