Tekijäkokemukset painetun ja digitaalisen zinejulkaisun osatekijöistä - Korpinen, Aino (My University, 2020)
Tämä tutkimus käsittelee viiden suomalaisen zinetekijän kokemuksia liittyen digitaalisen ja painetun zinejulkaisun ominaisuuksiin sekä osatekijöihin, jotka heidän mielestään vaikuttavat pienlehden elämyksellisyyteen. Tekijöiden julkaisuhistoriat ovat vaihtelevia sekä aihepiiriensä, että kohdeyleisöjensä puolesta. Yhdistävänä tekijänä heillä kaikilla on, että he ovat julkaisseet lehtiä ainoastaan fyysiseen muotoon. Tutkimus etsii vastauksia seuraaviin kysymyksiin: "Millaisena suomalaiset zinetekijät kokevat fyysisyyden ja sähköisyyden pienlehdissä?" ja "Millaiset osatekijät vaikuttavat fyysisen tai digitaalisen zinen elämyksellisyyteen?"
Keywords: zinetekijä, tekijäkokemukset, zine, pienlehti, omakustannelehti