Aihetunnisteena #Euroviisut : livetviittaaminen Euroviisuissa - Laiho, Viivi (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2019)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee erään sosiaalisen median, Twitterin, vuorovaikutuksessa havaittavaa ilmiötä, livetviittaamista. Pro gradu -tutkielma käsittelee livetviittaamista vuorovaikutuksen keinona sosiaalisessa mediassa ja käsittelee aineistoa sisällönanalyysin keinoin. Tutkimuksen teoria pohjaa diskurssianalyysiin ja sosiaalisen median sekä livetviittaamisen tutkimukseen. Tutkimus käsittelee livetviittaamista Twitterin ilmiönä ja vastaa kysymyksiin, millaisia tviittejä livetviittaamisessa tviitataan, millaisia diskursseja muodostuu ja muodostuuko yhteisen aihetunnisteen eli hashtagin ympärille yhteisöä. Näkökulma on kielitieteellinen ja metodi on kvalitatiivinen. Twitter toimii samanaikaisesti tutkimuksen lähteenä, kohteena ja tutkimusympäristönä. Tutkimusaineisto koostuu aihetunnisteella #Euroviisut tviitatuista tviiteistä vuoden 2018 Eurovision laulukilpailun finaalin aikana toukokuussa 2018. Aineisto on suomenkielinen ja se on kerätty Twitteristä käyttäen keruuperusteena aihetunnistetta #Euroviisut.