Ehkäise, tunnista ja hoida vanhuksen vajaaravitsemus - Schwab Ursula; Helminen Heli; Jyväkorpi Satu; Jäntti Merja; Kemppainen Tarja; Konttinen Lars; Nuotio Maria; Orell Helena; Siljamäki-Ojansuu Ulla; Strandberg Timo (Suomen Lääkäriliitto, 2022)
Vanhusten vajaaravitsemus on yleistä myös Suomessa. Se hankaloittaa merkittävästi lääketieteellistä hoitoa.
Vajaaravitsemusriskin tunnistaminen ja varhainen hoito säästävät terveydenhuollon kustannuksia. Vajaaravitun potilaan hoitaminen voi maksaa jopa kolme kertaa niin paljon kuin normaalissa ravitsemustilassa olevan.
Hyvä ravitsemustila tukee vanhusten toimintakykyä ja itsenäistä elämää.
Säännöllinen punnitseminen, vajaaravitsemuksen seulonta ja aktiivinen ravitsemushoito kuuluvat jokaisen ikäihmisen hoitopolkuun.