Lääketieteen opiskelijoiden vapaaehtoistyömahdollisuudet ulkomailla - Nylander, Konsta (My University, 2019)
Tässä syventävien opintojen työssäni selvitän mitä eri vapaaehtoistyömahdollisuuksia lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijalla on olemassa ulkomailla. Olen koonnut parhaimmat vaihtoehdot yhteen ja esittänyt niistä perustiedot, kuten keston, maksun sekä arvion projektin olosuhteista paikan päällä. Pääosa projekteista on perusterveydenhuoltoa käsitteleviä, mutta myös erilaisia vaihtoehtoja löytyy. Suurimmassa osassa projekteista on käynyt suomalaisia opiskelijoita ja mukana on myös heidän käytännön kokemuksiaan. Tämän oppaan avulla lääketieteellisistä vapaaehtoistyöistä ulkomailla kiinnostunut opiskelija saa yleiskatsauksen helpoimmin lähestyttävistä ja toimivimmista projekteista maailmalla. Käsittelen myös muita käytännön asioita, joita tulee ottaa huomioon ennen lähtöä ja paikan päällä, sekä vapaaehtoistyön käytännön hyötyjä. Monen opiskelijan unelma vapaaehtoistöistä kaatuu rahoitus-ongelmiin, joita käsittelen omassa luvussaan. Sen avulla voi saada vinkkejä mahdollisista tukimahdollisuuksista, joita on olemassa. Lopussa on myös muutama vaihtoehto ei-lääketieteellisiin vapaaehtoistöihin ulkomailla.
Keywords: vapaaehtoistyö, lääketiede, opiskelija