Supply chain strategy development for special category components : Components with fluctuating demand used in mass customization - Haltia, Stina (My University, 2022)
Choosing an appropriate supply chain strategy is a complex task. The product, process, and market characteristics must be considered, and the supply chain strategy must be aligned with the firm’s other strategies and competitive goals. This thesis was made as an assignment for a contractual vehicle manufacturer in the automotive industry. The company uses mass customization techniques and manufactures cars that are fully assembled based on customer orders. The components used in assembly have variable demand, and the customer order information is received second-hand from the original equipment manufacturer, which causes difficulties in forecasting the demand. Inaccurate order quantities can cause capacity overflow in the warehouse as the components sit there waiting for assembly, or disruptions in production when components are not available. The main purpose of this study is to assess what type of supply chain strategy would be appropriate for the special category components with especially low and fluctuating demand. The research question is: “What kind of supply chain strategy should be applied for the low runner materials?” A literature review was conducted on the topics of supply chain characteristics and design, and supply chain strategy selection. The research was conducted as a single case study, using qualitative methods. The empirical data was gathered using interviews, observation, and internal documents, and the analysis was made using abductive reasoning, data reduction, coding, and conclusion drawing. The empirical data was compared to a theoretical framework to assess if strategic fit is achieved in the company, and to discover guidelines for strategy development. Managerial implications were discovered for the case company. The strategy for special category components should focus on flexibility, and changes could be made in the material management processes to have more accurate order quantities, thus saving capacity and ensuring delivery reliability and quality of the final product. The generalizability of the results is low, but the study can provide guidelines for other firms operating in a mass customization environment.

Sopivan toimitusketjustrategian valitseminen on monimutkainen tehtävä. Tuotteen, prosessien, ja markkinoiden ominaisuudet on otettava huomioon, ja toimitusketjun strategian on sovittava yhteen yrityksen muiden strategioiden ja kilpailullisten tavoitteiden kanssa. Tämä tutkimus tehtiin toimeksiantona yritykselle, joka valmistaa autoja automerkeille. Yhtiö valmistaa autoja, jotka on koottu täysin asiakastilausten perusteella käyttäen massakustomointitekniikoita. Kokoonpanossa käytettyjen komponenttien kysyntä vaihtelee, ja autotilaukset vastaanotetaan alkuperäiseltä laitevalmistajalta eikä suoraan loppuasiakkaalta, mikä aiheuttaa vaikeuksia kysynnän ennustamisessa. Liian suuret tilauskoot voivat aiheuttaa korkeita kustannuksia varastossa, kun komponentit odottavat kokoonpanoa, ja liian pienet tilauskoot voivat aiheuttaa häiriöitä tuotannossa, jos komponentteja ei ole saatavilla oikeaan aikaan. Tämän tutkimuksen päätarkoituksena on arvioida, minkä tyyppinen toimitusketjustrategia olisi sopiva komponenteille, joilla on erityisen alhainen tai vaihteleva kysyntä. Tutkimuskysymys on: ”Millaista toimitusketjustrategiaa tulisi soveltaa low runner -materiaaleihin?” Kirjallisuuskatsaus tehtiin liittyen toimitusketjun ominaisuuksiin ja malleihin sekä toimitusketjun strategian valintaan. Tutkimus toteutettiin tapaustutkimuksena käyttäen laadullisia menetelmiä. Empiirinen data kerättiin haastattelujen, havainnoinnin, ja sisäisten dokumenttien tarkastelun avulla. Datan analyysi tehtiin abduktiivisen päättelyn avulla käyttäen datan redusointia, koodausta, ja johtopäätösten tekoa menetelminä. Empiiristä dataa verrattiin teoreettiseen viitekehykseen sen arvioimiseksi, saavutetaanko yrityksessä strateginen yhteensopivuus. Viitekehystä hyödynnettiin myös strategian kehittämiseen sopivien suuntaviivojen löytämisessä. Tutkimuksen johtopäätökset ovat seuraavat. Erityiskomponenttien strategian tulisi keskittyä joustavuuteen, ja materiaalinhallintaprosesseissa voitaisiin tehdä muutoksia, jotta tilausmäärät olisivat tarkempia. Tämän myötä voidaan säästää varastokapasiteettia ja varmistaa lopputuotteen toimitusvarmuus ja korkea laatu. Tutkimustulosten yleistettävyys on heikko, mutta tutkimus voi antaa ohjeita muille yrityksille, jotka valmistavat tuotteita massakustomoinnilla.
Keywords: supply chain strategy, contract manufacturing, mass customization