Lastensuojelun sijaishuollon asiakkaina olleiden nuorten kokemuksia oikeudestaan mielenterveys- ja päihdepalveluihin - Leinonen Leena; Kaittila Anniina; Alin Minna (Valtioneuvoston kanslia, 2025)
Teoksen tarkoituksena on tuottaa tietoa ja herättää yhteiskunnallista keskustelua lapsen oikeudesta terveyteen. Kirjassa kysytään, miten eri tavoin terveyteen liittyvät kysymykset koskettavat lapsia ja lapsen oikeuksia. Teoksessa kootaan yhteen eri alojen asiantuntijoiden puheenvuoroja terveydestä ja lapsen oikeuksista siten, että lasten omat näkemykset saavat erityisen paljon tilaa.
Terveys ja lapsen oikeudet