Stonen esityslause - Pirttimäki, Teemu (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Stonen esityslauseen mukaan jokainen Boolen algebra on isomorfinen jonkin joukkojen algebran kanssa. Tässä tutkielmassa esitellään Boolen algebrat ja esitetään todistus Stonen esityslauseelle ja joillekin sen välittömille seurauksille. Ensimmäisessä luvussa esitetään kaikki Stonen esityslausetta ja sen tässä esitettyjä seurauksia varten vaaditut topologian tiedot. Kaikki todistukset esitetään. Topologian käsittely painottuu kompakteihin Hausdorffin avaruuksiin. Toisessa luvussa esitetään Boolen algebran aksioomat ja johdetaan niistä joitain Boolen algebroita koskevia perustuloksia. Yhtenä tuloksena osoitetaan, että kukin Boolen algebra on Boolen rengas ja päinvastoin. Kolmannessa luvussa todistetaan Stonen esityslause ja sen seurauksia ja vaihtoehtoisia muotoiluja.