Se oli vain vitsi! – Huumoriin vetoaminen rasismin levittämisen välineenä - Sinokki, Jani (Eurooppalaisen filosofian seura ry., 2025)
Huumorin avulla voidaan levittää ja vähätellä rasismia. Ymmärryksemme rasistisen viestinnän
luonteesta ja menetelmistä on kasvanut siihen kohdistuneen tutkimuksen myötä
merkittävästi. On syytä myös pyrkiä ymmärtämään niitä psykologisia tekijöitä, jotka tekevät
ainakin osasta yleisöä alttiin vähättelemään rasismin ongelmaa silloin kun sitä levitetään
huumorin kontekstissa.