Lentomatkaa suunnittelevan keuhkopotilaan arviointi - Henrik Söderström; Minna Myllylä; Maritta Kilpeläinen (Finland, 2022)
Lentokoneen matkustamossa vallitsevat poikkeavat paineolosuhteet ja merenpinnan tasoa matalampi happiosapaine. Keuhkopotilailla on erityinen vaara saada oireita lennon aikana.Lentomatkaa suunnitellessa tulee ottaa huomioon esimerkiksi ahtauttavat keuhkosairaudet, aiemmin sairastettu ilmarinta, hengitystieinfektiot, uniapnea sekä laskimotukosriski.
Lisähapen tarve tulisi arvioida, jos keuhkosairaus heikentää merkittävästi keuhkojen toimintakykyä