”Hyvät naapurit o’ puali leipää” Suomi-DDR-seuran ulkopoliittinen rooli vuosina 1973–1991 - Rytkönen, Eelis (My University, 2022)
Työni käsittelee ystävyysseura Suomi-DDR-seuran ulkopoliittista roolia Suomen ja DDR:n välillä sekä osana kylmän sodan kansainvälistä järjestelmää. Käsittelen ystävyysseuran roolia sen jälkeen, kun Suomi oli tunnustanut diplomaattisesti sekä Itä-Saksan että Länsi-Saksan. Ystävyysseura halusi näyttäytyä vapaaehtoisena kansalaisjärjestönä, joka edusti kahden maan kansalaisia. Käytännössä se oli molempien valtioiden ylläpitämä puolivirallinen organisaatio, jonka johtajat olivat suomalaisia poliitikkoja. DDR pyrki vaikuttamaan suomalaiseen politiikkaan seuran avulla. Suomelle ja erityisesti presidentti Urho Kekkoselle ystävyysseura oli osa idänsuhteiden parantamiseen tähtäävää liturgiaa.