Miten koulutussäästöt vaikuttavat vähemmistönuorten asemaan? - esimerkkinä romaninuoret - Johanna Niemi (Nuorisotutkimusverkosto, 2022)
Toisin kuin Kataisen hallituksen ohjelma (2011) Sipilän hallitusohjelma ei sisällä nimenomaista mainintaa romanien aseman kehittämisestä. Viime vuosina on EU:nkin painotusten ansiosta laadittu romanipoliittinen ohjelma ja kehitetty toimintaa romanikulttuurin tukemiseksi ja romanien aseman parantamiseksi. Vaikutuksen näkyvät nuorten kohdalla: koulupudokkaiden määrä on laskenut ja ammattiin opiskelevien osuus kasvanut. On syytä olla huolissaan siitä, miten myönteisen kehityksen jatkuminen voidaan turvata.
Nuoruus hallitusohjelmassa