Selän lihakset : Oppimateriaaleja anatomian opiskeluun - Uusitupa, Erika (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Anatomian opiskelu perinteisessä muodossaan kirjoista on perusasioiden osalta välttämätöntä. Kun pohjatieto on sisäistetty, on kirjoista saatava hyöty jo huomattavasti pienempi. Uudet opiskelumuodot ovat nykyaikaa ja näiden tuoma lisähyöty korostuu etenkin anatomian opiskelussa, jossa kolmiulotteisuuden rooli on kiistatta tärkeä. Näissä syventävissä opinnoissa pyrittiin tuomaan prekliinisen vaiheen opiskelijoille vaihtoehtoista opiskelumateriaalia mallivainajan ja opetusvideon muodossa. Mallivainajan valmisteluun osallistui lisäkseni LK Venla Anttila, LK Joni Halkio sekä LK Veli-Matti Karjalainen. Tavoitteenamme oli saada vainajasta esille mahdollisimman paljon anatomisia rakenteita ilman muiden rakenteiden tuhoa. Tähän pyrimme etenemällä rauhassa alue kerrallaan ja kerros kerrokselta sekä identifioimaan jokaisen rakenteen huolellisesti ennen sen irti dissekointia. Onnistuimme saamaan aikaan havainnollistavan ja selkeän mallivainajan, josta prekliinisten opiskelijoiden on helppoa tarkistaa rakenteiden tarkka kulku ja sijainti suhteessa toisiinsa. Opetusvideon jokainen teki omasta aiheestaan, jotka olivat selän lihakset (Erika Uusitupa), femoraalikolmio (Venla Anttila), säären lihasaitiot (Joni Halkio) sekä polvi (Veli-Matti Karjalainen). Tässä raportissa keskitymme selän lihaksiin. Opetusvideon teko alkoi jo mallivainajan valmistelu vaiheessa käsikirjoituksen teolla ja materiaalin kuvaamisella. Jokaisen kerroksen kohdalla pysähdyin kuvaamaan kyseisen kerroksen rakenteet taatakseni laadukkaan kuvamateriaalin. Kun kaikki selän kerrokset oli kuvattu, alkoi videon editointi. Tämä oli projektin vaikein vaihe, mutta onneksi sain apua opetusteknologi Markku Iivanaiselta. Lopputuloksena oli selkeä ja johdonmukainen kokonaisuus selän lihaksista, joka keskittyi havainnollistamaan perusanatomiaa prekliinisille opiskelijoille.