Amerikkalainen kansalaisuskonto kantrimusiikissa : Carrie Underwoodin tuotantoa 2010‒2020-luvuilta - Kivi, Fanny (My University, 2024)
Tässä tutkielmassa tarkastelin kantrilaulaja Carrie Underwoodin tuotantoa 2010-2020-luvuilta. Kantrimusiikki on laaja ilmiö Pohois-Amerikassa, joten amerikkalainen kansalaisuskonto soveltui hyvin tutkielman kohteeksi. Underwood on menestynyt ja tunnettu artisti, joten halusin tarkastella hänen tuotantoaan. Lähdin analysoimaan kappaleiden lyriikoita ensin yksitellen ja lopuksi vertailin niitä keskenään. Toistuvia teemoja olivat isänmaalliset teemat ja kristilliset arvot, kuten avioliitto ja erilaiset riitit. Amerikkalainen kansalaisuskonto näkyy eri tavalla lyriikoissa ja on hyvä huomioida, että tässä tutkielmassa oli vain pieni osa laajaa tuotantoa, joten Underwood käsittelee myös paljon muita eri teemoja.