Tasa-arvoista yhteistyötä : Pysyvä hoitosuhde tukee aikuisten tyypin 1 diabetesta sairastavien voimavaraistumista - Eskolin Silja-Elisa; Virtanen Heli (Suomen Diabetesliitto, 2022)
Diabetesta sairastavien aikuisten hoidonohjauksessa keskeistä on tasaarvoinen yhteistyö hoidon suunnittelussa ja hoitopäätösten tekemisessä. Ohjauskeskustelussa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti tavoitteiden asettamiseen yhdessä sekä diabetekseen liittyvistä kokemuksista ja tunteista keskusteluun.