Menetetyistä ruumiinosista merkityksellisiksi museoesineiksi: 1600-luvun mekaanisen käsiproteesin moniaikaisia eettisiä näkökulmia - Österlund, Marika (Suomen Museo-Finskt Museum, 2026)
Turun kaupunginmuseon kokoelmissa on 1600-luvulle ajoitettu koristeellinen käsiproteesi, joka on luokiteltu museoarvoltaan merkittäväksi esineeksi. Tässä artikkelissa tarkastelen käsiproteesille museokontekstissa annettuja merkityksiä moniaikaisesti, esineen koko museaalisen elinkaaren ajalta. Merkitysten ja niiden muodostumisen tarkastelu tuottaa uutta tietoa museoesineiden arvonmuodostuksesta ja arvottamisen prosesseista sekä auttaa ymmärtämään museoesineiden esittämisen eettisiä ulottuvuuksia.