Ratsastetut ja rakastetut. Kepparit mediaurheilullistuvan leikin välineinä - Katriina Heljakka (Finland, 2022)
Katsaus käsittelee keppihevosiin liittyvän leikin liikunnallistumista ja (media)urheilullistumista. Peilaan digitalisaation vaikutuksia keppihevosten ympärille kehittyneeseen nykyleikkiin, harrastajiksi tunnustautuviin leikkijöihin ja urheilullistuvaan leikkikulttuuriin keppariharrastajien tuottamien sosiaalisen median sisältöjen ja aiheesta julkaistun verkkovälitteisen uutisoinnin kautta. Tarkastelun keskiössä on liikuttava leikki; lasten ja nuorten keppihevostoimintaan liittämät fyysisyyden, funktionaalisuuden, fiktionaalisuuden ja affektiivisuuden merkitykset. Totean, että alakulttuurinen ja leikkijälähtöinen toiminta synnyttää kilpaurheiluksi järjestäytyessään ympärilleen omaleimaisen yhteisön, joka vikuroi tarvittaessa vallitsevaa kilpaurheiluhegemoniaa vastaan.