Kun vauvan vatsa vaivaa - Merras-Salmio L; Marko Kalliomäki (Finland, 2022)
Vauvan vatsavaivojen taustalta on suljettava pois pikaisesti erikoissairaanhoitoa vaativat etenevät sairaudet.Rintaruokitulla koliikkilapsella tietyt probiootit vähentätäät itkuisuutta.Pulauttelevan vauvan hoidossa happosalpaajilla ei ole merkitttävää asemaa.Ummetusta on muutamalla prosentilla imeväisistä. Ripuli on usein toiminnallista.Tärkeä osa lääkärin ammattitaitoa on empaattinen suhtautuminen itkuisen vauvan vanhempien huoleen.Medikalisaatiota ja tutkimustietoon perustumattomia hoitoja tulee välttää.