Diabeteslääkkeiden korvauksia leikattiin – miten kävi potilaiden? - Rättö Hanna; Lavikainen Piia; Aaltonen Katri; Martikainen Janne (Turun yliopisto, 2026)
Vuonna 2017 tyypin 2 diabeteksen hoidossa käytettävien lääkkeiden sairausvakuutuskorvauksia leikattiin korottamalla potilaiden omavastuita. Muutos oli osa pääministeri Juha Sipilän hallituksen valtiontalouden tasapainottamiseksi toteuttamia säästötoimia. Politiikkasuositus kokoaa päätulokset viidestä kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä julkaistuista vertaisarvioidusta tutkimuksesta, joissa tarkasteltiin muutoksen vaikutuksia potilaille.