Asterix ja gallialainen identiteetti pähkinänkuoressa - Mutta Maarit (Suomi-Ranska-yhdistysten liiton jäsenlehti. Bulletin de la Fédération des associations franco-finlandaises., 2022)
Asterix-sarjakuva linkittyy ranskalaiseen yhteiskuntaan monin tavoin ja luo siten oman kuvansa gallialaisesta identiteetistä.