Opettajien työhyvinvointi ja työssäjaksaminen : Mitä hyvää sinulle tänään kuuluu? - Poutala, Terhi (My University, 2020)
Tutkimuksen lähtökohtana oli alakoulun opettajien työhyvinvointi ja työssäjaksaminen. Tarkoituksena oli ymmärtää millaisista seikoista työhyvinvointi koostuu, mitkä ovat sitä vahvistavia ja mitkä heikentäviä tekijöitä. Tutkimus painottui positiiviseen näkökulmaan. Tutkimuksen aineisto on koottu kyselyllä eräältä alakoululta kevään 2020 aikana. Tämän tutkimuksen mukaan keskeisimpiä työhyvinvointiin vaikuttavia seikkoja ovat työyhteisö, esimiehen tuki sekä kiireen vähentäminen. Tulokset ovat samansuuntaisia aiempien tutkimusten kanssa. Tulosten perusteella työhyvinvointia parannetaan ensisijaisesti työpaikan sisäisillä tekijöillä. Kyselyyn vastanneiden mukaan työn ulkopuoliset seikat eivät juurikaan vaikuta työhyvinvointiin omaa terveydentilaa lukuun ottamatta.
Keywords: opettaja, työhyvinvointi, työn ilo, työssäjaksaminen