Uusi uhka? The Times ja islamilainen terrorismi vuosina 1994-1998 - Saari, Janne (My University, 2016)
Tutkin pro gradu –tutkielmassani The Times –sanomalehdessä julkaistuja muslimeja, islaminuskoa ja terrorismia koskevia lehtikirjoituksia vuosina 1994-1998. Tutkimukseni tärkeimpänä tapahtumakehyksenä on Luxorin isku vuonna 1997. Tutkin, miten Luxorin terrori-isku uutisoitiin ja miten siitä kirjoitettiin lehden sivuilla sekä miten terrori-isku vaikutti terrorismilainsäädännöstä kirjoitteluun. Lisäksi tutkin, miten Isossa-Britanniassa asuvat muslimit ja muslimiturvapaikanhakijat kuvattiin ja miten Luxorin terrori-isku vaikutti kuvailuun muslimeista terroristeina. Tutkimuksen lähdeaineisto koostuu The Times –sanomalehden pääkirjoituksista, uutisartikkeleista ja kolumneista. Tutkimuksen metodi on diskurssianalyyttinen lehdistötutkimus. Tutkin, miten muslimit ja islam rakentuvat The Times –lehden sivuilla vuosina 1994-1998. Tutkimukseni tulos on, että The Times kirjoitti muslimeista ja islamista negatiivisesti ja uhkana. Lehden sivuilla muslimit ja islam liitettiin vahvasti terrorismiin. Etenkin maassa asuvat muslimiturvapaikanhakijat Lähi-idästä kuvattiin terroristeina ja uhkana maan turvallisuudelle.