Data-analytiikan hyödyntäminen ennakoivassa kunnossapidossa - Iltanen, Janne (My University, 2022)
Suunnittelemattomat tuotantokatkokset ovat ongelmallisia yrityksille ja niitä koitetaan välttää viimeiseen asti. Tuotantokatkosten välttämiseksi yrityksissä onkin siirrytty ongelmia korjaavasta kunnossapidosta kohti ehkäisevää tai peräti ennakoivaa kunnossapitoa. Erilaisten data-analytiikka menetelmien hyödyntämistä ennakoivassa kunnossapidossa on tutkittu laajasti ja menetelmien kehittyminen on tehnyt niistä helpommin hyödynnettäviä. Tässä tutkielmasssa tutustutaan data-analytiikan ja tekoälymetelmien hyödyntämiseen ennakoivassa kunnossapidossa, sekä toteutetaan valikoiduille Finnsementin Paraisten sementtitehtaan koneille tärinämallit ydinestimointia hyödyntäen. Tutkielmassa käytettiin pääasiallisina lähteinä aihealueeseen liittyvää kirjallisuutta sekä joitakin internetistä löytyviä artikkeleita ja raportteja.
Keywords: Data-analytiikka, Ennakoiva kunnossapito, Koneoppiminen, Ydinestimointi