Affektiivisia yhteisöjä analysoimassa - Kulttuurintutkimuksen kesäkoulu 10.–12.8.2022 - Tikka Miia; Larkio Maija-Stiina; Rosenholm Heikki; Tiusanen Kaisa (Finland, 2025)
Affektit ovat lähes koko 2000-luvun ajan kiinnostaneet kulttuurintutkijoita. Kahden pitkältä tuntuneen pandemiavuoden jälkeen Kulttuurintutkimuksen seuran ja Jyväskylän yliopiston Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen järjestämä kesäkoulu kokosi yhteen affektien tutkimuksesta kiinnostuneita tohtoriopiskelijoita, vastavalmistuneita tohtoreita ja aiheen parissa työskenteleviä kokeneita tutkijoita Suomesta ja muualta Euroopasta.  Koska affektiivisten ja runsaasti keskustelua herättävien aiheiden tutkiminen voi olla haastavaa, verkostoituminen ja keskusteleminen muiden, samankaltaisten teemojen parissa työskentelevien kollegoiden kanssa tekee hyvää niin tutkijoille kuin tutkimuksellekin. Tällaiseksi yhteen tuovaksi ja hyvää akateemista keskustelua synnyttäväksi tapahtumaksi kesäkoulu järjestettiin.