Esihenkilöiden ehdotukset sujuvaan hybridityön : Case: Sanoma Media Finland - Rasehorn, Linda (My University, 2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia, miten Sanoma Media Finlandin eri yksiköiden esihenkilöt kokevat hybridityön johtamisen pandemian jälkeisenä aikana. Aihe on hyvinkin ajankohtainen, sillä työn tekemisen muutos on koskenut useita yrityksiä maailman laajuisesti. Joillekin esihenkilöille etä- ja lähityön yhdistäminen voi olla ollut jo ennestään tuttua, mutta monessa yrityksessä ja tiimissä ei olla vielä ennen korona-aikaa työskennelty hybridimallissa. Tämä koski myös osaa tämän tutkimuksen kohdeyksiköistä. Tutkimuksen tavoitteena olikin tuoda yhteen esihenkilöiden mietteitä hybridityön johtamisen onnistumisesta sekä sen kehityskohteista. Tutkimus toteutettiin laadullisena tapaustutkimuksena ja laadullisena tutkimusmenetelmänä käytettiin puolistrukturoitua haastattelumuotoa eli teemahaastattelua. Tutkimukseen haastateltiin kuutta toimeksiantajaorganisaation työntekijää, jotka toimivat eri yksiköiden ja tiimien esihenkilöinä. Esihenkilöt olivat mielellään mukana tutkimuksessa ja monesta haastattelusta kävi ilmi, että aihe on tärkeä myös heidän mielestään. Tutkimuksen aineiston analyysimenetelmänä käytettiin sisällönanalyysiä. Sen avulla litteroidut haastattelut pelkistettiin sekä lajiteltiin aihealueittain tietyiksi haastatteluissa toistuneiksi teemoiksi. Tutkimuksen tulokset on esitetty yksiköittäin haastattelu kerrallaan ja johtopäätöksissä on tuotu yhteen tutkimuksen tärkeimmät aiheet ja teemat, samalla vertaillen näitä aikaisempiin tutkimuksiin. Esille nousseet teemat liittyivät esimerkiksi yhteisöllisyyteen, työpäivien rytmittämiseen, työskentelytilojen toimivuuteen, kollegoiden tukemiseen ja hybridijohtamisen kehittämisen lisääntymiseen. Nämä teemat kuvaavat hybridijohtamisen hyviä puolia, haasteita sekä kehitysmahdollisuuksia
Keywords: Hybridityö, esihenkilötyö, etäjohtaminen