Corporate governance and firm financial performance in UK financial institutions - Agyemang-Mintah, Peter (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2018)
This thesis consists of four published empirical studies on the effect of three board monitoring committees (namely: audit, remuneration and nomination committees) and board diversity on the performance of UK financial institutions. The collapse of large financial institutions and non-financial firms, coupled with the global financial crisis in 2007/08, precipitated a number of corporate governance reforms in the UK. Compellingly, the continuous corporate governance reforms all recommended the formation and appointment of key board monitoring committees such as audit, remuneration and nomination, together with board diversity to help improve firms’ effectiveness. This research uniquely examined the effect of these three committees and board gender diversity on the performance of UK financial institutions during the pre/post global financial crisis era. The empirical results first indicate that the presence of the three board monitoring committees and board gender diversity have a positive and statistically significant link with the financial performance of the sampled UK financial institutions. Subsequent tests conducted during the pre- and post-2007/08 financial crisis periods show mixed results. Specifically, the pre-crisis results show that the establishment of these monitoring board committees (audit, remuneration and nomination) and board gender diversity remained positive and statistically significant before the 07/08 financial crisis. However, the post-crisis period results were not statistically significant, indicating that the 07/08 financial crisis appeared to have affected the financial performance of the financial institutions examined. Overall, the thesis provides practical implications for governments, policymakers and regulatory authorities by indicating the importance of monitoring committees and board gender diversity for corporate success. The findings are consistent with agency, stakeholder and resource dependence theories and group effectiveness theories. This suggests that board committees and board gender diversity enhance board monitoring, bring a diversity of ideas and ultimately improve firm performance

Tämä väitöskirja sisältää neljä aiemmin julkaistua empiiristä tutkimusta, joissa tarkastellaan hallituksen valvontakomiteoiden (tilintarkastus-, palkkaus- ja nimitysvaliokunnan) sekä hallituksen sukupuolijakauman vaikutuksia rahoituslaitosten suoriutumiseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Suurten rahoituslaitosten ja yritysten romahdus sekä maailmanlaajuinen finanssikriisi vuosina 2007/08 sai aikaan suuria muutoksia yritysten hallinnointijärjestelmään Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Uudistusten yleinen suositus oli juuri hallituksen valvontakomiteoiden perustaminen sekä hallituksen sukupuolten moninaisuuden huomiointi, kun tavoitteena on yrityksen tehokkuuden parantaminen. Tässä väitöskirjassa tarkasteltiin ensimmäistä kertaa kolmen edellä mainitun komitean ja hallituksen monimuotoisuuden vaikutuksia Yhdistyneen kuningaskunnan rahoituslaitosten suoriutumiseen ennen maailmanlaajuista finanssikriisiä ja sen jälkeen. Empiiriset tulokset osoittivat, että hallituksen valvontakomiteoiden olemassaololla ja niiden sukupuolten välisellä moninaisuudella oli positiivinen ja tilastollisesti merkittävä vaikutus otokseen valittujen rahoituslaitoksien taloudelliseen suoriutumiskykyyn. Kuitenkin erilliset testit, jotka suoritettiin aineistolla ennen ja jälkeen 2007/08 finanssikriisin, antoivat myös eriäviä tuloksia. Erityisesti kriisiä edeltävät tulokset osoittivat, että valvontakomiteoiden (tilintarkastus-, palkkaus- ja nimityskomitea) perustaminen ja hallituksen sukupuolten välinen moninaisuus pysyivät positiivisina ja tilastollisesti merkittävinä ennen rahoituskriisiä 07/08. Kriisin jälkeiset tulokset eivät kuitenkaan olleet tilastollisesti merkitseviä, mikä viittasi siihen, että rahoituskriisi 07/08 oli vaikuttanut tarkasteltujen rahoituslaitosten taloudelliseen suorituskykyyn. Tämä tutkimus tarjoaa hyödyllistä tietoa hallituksille, poliittisille päätöksentekijöille ja sääntelyviranomaisille osoittamalla seurantakomiteoiden ja sukupuolten välisen moninaisuuden tärkeyden yritysten menestykselle. Tulokset ovat yhdenmukaisia agentti-, sidosryhmä-, resurssiriippuvuusteorian sekä ryhmän tehokkuusteorioiden kanssa. Tämä viittaa siihen, että valvontakomiteat ja eri sukupuolten esiintyminen hallituksessa edistävät hallituksen valvontamahdollisuuksia sekä synnyttävät erilaisia ideoita, jotka lopulta johtavat yrityksen suorituskyvyn paranemiseen.