Sairaalan ulkopuoliset elvytystilanteet Varsinais-Suomen hyvinvointialueella vuonna 2023 - Siren, Emma (My University, 2025)
Tutkimus käsittelee Varsinais-Suomen hyvinvointialueella vuonna 2023 sairaalan ulkopuolella tapahtuneiden sydänpysähdysten elvytystuloksia sekä elvytettyjen potilaiden selviytymistä 30 päivän kohdalla tapahtumasta. Tutkimuksessa hyödynnetään ensihoitajien elvytystehtävien päätteeksi täyttämiä Utstein-tyylisiä lomakkeita. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää Varsinais-Suomen alueen ensihoitojärjestelmän laadun, elvytystoimenpiteiden tehokkuuden sekä mahdollisten hoitoketjun kehityskohteiden kartoittamiseen. Alueellinen ja säännöllisesti toistettava kartoitus antaa vertailupohjaa, joka voi auttaa selvittämään oikeaoppisia käytäntöjä, joilla puolestaan parannetaan huonon ennusteen omaavan potilasryhmän selviytymistä. Tutkimuksessa myös esitetään epidemiologisesti erilaisia sairaalan ulkopuolisia elvytystilanteita.