Entä jos käykin hyvin? Nuorten aikuisten näkemyksiä Suomen talouden toivotuista tulevaisuuksista - Salomäki, Anniina; Suomalainen, Kaisa-Maria; Heino, Hanna (Finland, 2026)
Raportissa tarkastellaan ’Nuorten tulevaisuustarinat talouskeskustelua rikastamassa’ -selvitys-hankkeessa kerättyjä 18–29-vuotiaiden nuorten aikuisten näkemyksiä talouden ja hyvinvoinnin tulevaisuuksista. Hankkeen tavoitteena oli laajentaa talouden tulevaisuuksista käytävää keskustelua, tarjota vaihtoehtoja talouskasvun narratiiville sekä mahdollistaa nuorten aikuisten osallistuminen talouden tulevaisuuksien rakentamiseen. Kyselytutkimuksen laadullisesta aineistosta muodostettiin neljä yhteiskunnallista tulevaisuuskuvaa, joissa talouskasvun logiikka toteutuu jokaisessa omalla tavallaan.
Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen toteuttama selvityshanke oli osa Sitran rahoittamaa selvitysten kokonaisuutta, jossa etsittiin vaihtoehtoisia näkemyksiä Suomen talouden kasvun tulevaisuuksille.