Syvän karieksen hoito pysyvissä vitaaleissa hampaissa - Joki, Valtteri (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2016)
Tutkielman aiheena oli syvän karieksen hoito pysyvissä vitaaleissa hampaissa. Tarkoituksena oli selvittää mitä hoitomenetelmää kannattaa käyttää, kun vitaalissa pysyvässä hampaassa on syvä karies. Lisäksi tarkoitus oli selvittää mitä materiaalia kannattaa käyttää pulpan kattamisessa. Kirjallisuuskatsaus suoritettiin hakemalla artikkeleita Cochrane- ja PubMed–tietokannoista. Tutkielman keskeinen tulos oli, että vaiheittaisella ekskavoinnilla ja pulpan välillisellä kattamisella hammas saadaan säilymään todennäköisemmin vitaalina, kuin kaiken karioituneen kudoksen poistolla yhdellä istunnolla. Erityisesti pulpaperforaation välttäminen parantaa hoidon ennustetta. Toinen keskeinen tulos oli se, että pulpan välittömässä kattamisessa hoidon ennustetta parantaa, kun materiaalina käytetään MTA:ta kalsiumhydroksidin sijaan.