Ei eroa sementillisiin ja sementittömiin lonkan kokotekonivelleikkauksiin 152 liittyvässä välittömässä kuolleisuudessa Suomessa - Elina Ekman; Antton Palomäki; Inari Laaksonen; Mikko Peltola; Unto Häkkinen; Keijo Mäkelä (Finland, 2022)
Verrattaessa sementillisen THA:n saaneita potilaita sementittömän tai hybridi THA:n saaneisiin potilaisiin emme havainneet eroa vakioidussa leikkauksenaikaisessa kuolleisuudessa tai kuolleisuudessa välittömästi leikkauksen jälkeen. Eroa ei todettu myöskään, kun sydän- ja verisuoniperäisiä kuolinsyitä ja keuhkoembolian aiheuttamia kuolemia tarkasteltiin erikseen. Tutkimuksemme tuloksiin ja aiempaan kirjallisuuteen perustuen sementillinen THA on turvallinen vaihtoehto ja sen tulisi olla kultainen standardi iäkkäällä väestöllä.