Laserhöyrystettyjen Sr2FeMoO6-ohutkalvojen rakenteellisten ja magneettisten ominaisuuksien vaihtelu - Mustakoski, Juho (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Tässä tutkimuksessa 10 Sr2FeMoO6-ohutkalvoa valmistettiin laserhöyrystysmenetelmällä vakioiden valmistusparametrit mahdollisimman hyvin. Ohutkalvoista 5 kasvatettiin 900 °C-lämpötilassa ja 5 1050 °C-lämpötilassa. Muuten ohutkalvoilla oli samat valmistusparametrit ja kaikki ohutkalvot kasvatettiin saman alustamateriaalin päälle. Ohutkalvot analysoitiin röntgendiffraktiometrilla sekä SQUID-magnetometrillä materiaalin hilapara-metrien, Curien lämpötilan ja saturaatiomagnetisaation löytämiseksi. Tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia, kuinka hyvin tutkittavat ominaisuudet saadaan vakioitua valmistus-parametreja vakioimalla. Mittauksissa havaittiin kahdella ohutkalvolla olevan selkeästi muihin ohutkalvoihin verrattuna poikkeavat magneettiset tai rakenteelliset ominaisuudet, minkä takia nämä kalvot jätettiin pois tulosten käsittelystä. Tutkimuksessa ei huomattu eroa kasvatuslämpötilojen välillä, mutta huomattiin magneettisten ominaisuuksien vaihdelleen ohutkalvojen välillä rakenteellisia ominaisuuksia enemmän.