Lapsuuden aivokasvaimen myöhäisvaikutukset - Storm Erika; Lähteenmäki Päivi; Lähdesmäki Tuire (Finland, 2022)
Lapsena aivokasvaimen sairastaneilla esiintyy runsaasti myöhäishaittoja, joista yleisimpiä ovat kognitiiviset ja neurologiset ongelmat sekä aineenvaihdunnan sairaudet.Kognitiiviset vaikeudet eivät välttämättä näy yleisessä päättelyssä, vaan voivat kohdistua vain keskittymiseen, muistiin tai prosessointinopeuteen.Sosiaaliset ongelmat sekä oppimis- ja työllistymisvaikeudet heikentävät osan potilaista elämänlaatua merkittävästi.Myös fyysinen suorituskyky saattaa olla selvästi heikentynyt.