Vanhuksen vajaaravitsemuksen arviointi, ehkäisy ja hoito - Nuotio Maria; Hartikainen Sirpa; Nykänen Irma (Finland, 2025)
Vanhuksilla vajaaravitsemus on yleisintä sairaalassa ja ympärivuorokautisessa hoidossa.
Vanhusten vajaaravitsemuksen ja sen riskin seulonnan ja arvioinnin validoitu mittari on Mini Nutritional Assessment (MNA).
Syiden ja taustatekijöiden arvioinnin tulisi olla kokonaisvaltaista.
Vajaaravitsemusta ehkäistään ja hoidetaan ravitsemusneuvonnalla sekä tehostetulla ravitsemushoidolla.