Vieraan veroedun -kriteeri veronkiertosäännöksen soveltamisessa – vai pikemminkin keinotekoisen veroedun -kriteeri? - Kaarisalo, Siiri (Kustannusosakeyhtiö Verotus, 2025)
Lainopillisessa väitöskirja-artikkelissa tutkimuskysymyksenä on, miten lain tarkoituksen vastainen veroetu tulisi ymmärtää VML 28 §:n kontekstissa. Johtopäätöksenä artikkelissa esitetään käsitellyn kotimaisen oikeuskäytännön perusteella, että lain tarkoituksen vastaista veroetua VML 28 §:n soveltamiskriteerinä olisi syytä jatkojalostaa edelleen kohti keinotekoisen veroedun käsitettä.