Barcelonan malli ehkäisee nuorten jengiväkivaltaa - Fransberg, Malin; Junnilainen, Lotta (Oikeusministeriö, Rikoksentorjuntaneuvosto, 2026)
Suomalainen keskustelu nuorten jengiytymisestä ja katujengeistä on keskittynyt koviin keinoihin. Barcelonan mallissa ongelmaa on ratkottu menestyksellä keskittymällä nuorten ja jengien kriminalisoinnin sijaan sovitteluun.