Työväenluokkaisesta taustasta ekonomiksi – tasapainoilua kahden maailman välillä - Haltia Nina; Isopahkala-Bouret Ulpukka; Mutanen Heli (Tampere University Press, 2025)
Luokkataustan tiedetään olevan yhteydessä kouluttautumiseen ja muovaavan myös opiskelukokemuksia. Tässä luvussa otetaan tarkasteluun se, miten työväenluokkataustaiset kauppatieteen opiskelijat suomalaisissa korkeakouluissa ovat kokeneet opiskelupolkunsa ja siirtymänsä työmarkkinoille. Tutkimme muun muassa sitä, millaisia tasapainoilun kokemuksia näihin siirtymiin liittyy ja miten luokkakokemus jatkuu vielä valmistumisen jälkeenkin.
Koulutus ja yhteiskuntaluokka : Kasvatussosiologian vuosikirja 4