Sirpaleinen symbioosi : MEDEIA-hankkeen Tulevaisuusklinikka I ”Media ja journalismi 2030. Heikkoja signaaleja ja uusia alkuja” 4.4.2014 - Heinonen, Sirkka; Ruotsalainen, Juho (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Tässä raportissa esitellään Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen MEDEIA-hankkeen ensimmäisen tulevaisuusklinikan ”Media ja journalismi 2030. Heikkoja signaaleja ja uusia alkuja” tulokset. Tulevaisuusklinikassa luodattiin median ja journalismin heikkoja signaaleja ja ennakoitiin niiden pohjalta median ja journalismin mahdollisia tulevaisuuksia vuoteen 2030 mennessä. Raportissa on tiivistetty tulevaisuusklinikan keskeiset tulokset teeseiksi yhdestä mahdollisesta median ja journalismin tulevaisuudesta. Ottamatta kantaa hahmotetun median tulevaisuuskuvan todennäköisyyteen, on kiintoisaa pohtia kyseistä tulevaisuuskuvaa mahdollisten, avoimesti luodattujen vaihtoehtoisten kehityskulkujen koosteena.