Musiikin modernit välineet osana varhaiskasvatusta - Flinkman, Elina (My University, 2025)
Kandidaatintutkielma käsittelee musiikin modernien välineiden hyödyntämistä varhaiskasvatuksessa varhaiskasvatuksen opettajien ja varhaiskasvatuksen alalla työskentelevien monimuoto-opiskelijoiden näkökulmasta. Tutkimusaineisto on kerätty Webropol-kyselylomakkeella, jonka aineistoa on analysoitu laadullisella, eli kvalitatiivisella tutkimusmenetelmällä. Tutkimusaineistosta muodostui kaksi kandidaatintutkielmaa, joista toinen käsittelee Musiikin moderneja välineitä osana varhaiskasvatusta ja toinen Varhaiskasvatuksen digitaalista opettamista ja digitaalisuutta. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia ja ajatuksia varhaiskasvatuksen opettajilla ja varhaiskasvatuksen alalla työskentelevillä monimuoto-opiskelijoilla on musiikin modernien välineiden hyödyntämisestä varhaiskasvatuksessa. Moderneilla välineillä tarkoitetaan varhaiskasvatuksen yksiköistä löytyviä digilaitteita, joita varhaiskasvatuksen henkilöstö hyödyntää työssään. Modernien välineiden hyödyntämisestä varhaiskasvatuksessa ei ole tehty aikaisempaa tutkimusta. Digilaitteiden hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa on herättänyt keskustelua ja on ajankohtainen aihe. Kandidaatintutkielmassa käsitellään erityisesti, miten musiikin modernit välineet näkyvät varhaiskasvatuksen arjessa. Tutkimuskysely on jaettu yhteen varsinaissuomalaiseen kuntaan, sekä yhdessä satakuntalaisessa kunnassa opiskeleville varhaiskasvatuksen alalla työskenteleville monimuoto-opiskelijoille. Tutkimuksesta kävi ilmi, että musiikin modernien välineiden hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa on lisääntynyt, mutta varhaiskasvatuksen henkilöstö kaipaa lisää koulutusta digitaalisten välineiden hyödyntämiseen.
Keywords: monimuoto-opiskelija, musiikin modernit välineet, musiikkikasvatus, varhaiskasvatuksen opettaja ja varhaiskasvatus