Paikallinen sanomalehti, nuoret aikuiset ja tulevaisuus 25–34-vuotiaiden mediankäyttötapoja sekä näkemyksiä journalismin kehittämisestä Rauman seudulla - Kauppi, Iida (My University, 2017)
Tutkin pro gradussani 25–34-vuotiaiden eli nuorten aikuisten mediankäyttötapoja sekä journalismiin kohdistamia odotuksia Länsi-Suomen levikkialueella. Yhdistän tutkimukseeni sekä kansallisia että kansainvälisiä tutkimuksia, joiden perusteella esitän paikalliselle sanomalehdelle kehittämisideoita. Tutkimusaineistoni koostuu mediankäyttötapoja selvittäneestä verkkokyselystä sekä neljän nuoren aikuisen ryhmäkeskustelusta. Peilaan aineistoani muihin tutkimuksiin, erityisesti kansainväliseen Digital News 2016 -tutkimukseen ja kansalliseeni Median uudet roolit ja tehtävät digitaalisessa merkitysyhteiskunnassa -tutkimukseen. Tutkimusotettani voi nimittää triangulaatioksi, koska käytän tutkimuksessani useampaa aineistoa ja yhdistän tutkimuksessani niin määrällistä tutkimusta kuin sisällönanalyysia. Tutkimusaineistoni nuoret aikuiset käyttävät mediaa runsaasti aamusta iltaan, monesta eri lähteestä ja monella eri välineellä: paperilla, tietokoneella, tabletilla ja erityisesti älypuhelimella. He ovat hyvin kiinnostuneita niin paikallisista kuin laajemmin uutisista. Uusi väylä uutisiin on sosiaalisen median, erityisesti Facebookin, kautta. Tutkimukseni nuoret aikuiset odottavat journalismilta luotettavuutta, paikallisuutta, ilmaisuutta, monipuolisuutta, vuorovaikutuksellisuutta, nopeutta, aktiivista päivittämistä ja verkkomedian lisäpalveluja. Tutkimukseni perusteella loin kahdeksan kohdan suosituksen, miten journalismia tulisi paikallisessa sanomalehdessä kehittää nuorten aikuisten näkökulmasta tulevaisuusnäkymät huomioon ottaen: 1. Ole luotettava 2. Ole paikallinen 3. Ole ilmainen 4. Ole avoin 5. Tarjoa valinnanvaraa ja näkökulmia 6. Ole rohkea 7. Ota lukija mukaan 8. Tarjoa lisäpalveluja.