Nuorten kannabiksen käyttö, aivojen kehitys ja psykiatriset häiriöt - Antti Mustonen; Jouko Miettunen; Pekka Laine; Solja Niemelä (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Kannabis on yleisin nuorten käyttämä laiton päihde.Nuoruus on herkkää aikaa kannabiksen haitoille, sillä keskushermosto kypsyy silloin laaja-alaisesti. Käyttö voi myöhemmin altistaa mielenterveysongelmille ja päihdehäiriölle.Kannabista käyttävien nuorten ja nuorten aikuisten psyykkistä vointia on syytä arvioida rutiinisti, etenkin jos suvussa esiintyy vakavia mielenterveyden häiriöitä.