Organisaatiokulttuuri osana innovatiivisuuden johtamista kuntaorganisaatiossa Case : Porin kaupunki - Vesala, Ville (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2018)
Innovaatiot ovat kasvattaneet jatkuvasti merkitystään kilpailuedun lähteenä yritystoiminnassa. Julkisten organisaatioiden toiminnassa niitä on tavanomaisesti kuitenkin hyödynnetty huomattavasti vähemmän johtuen julkisten organisaatioiden yksityisistä toimijoista eroavista toimintaperusteista ja suoraan mitattavissa olevan taloudellisen kannustimen puuttumisesta. Innovaatioiden merkitys julkisen organisaation toiminnan kannalta onkin tästä syystä mielenkiintoinen ja verrattain vähän tutkittu aihe. Usein innovaatioiden tutkimuksessa keskitytään kapeaan tuotekehityskontekstiin organisaation kokonaisvaltaisen innovaatiopotentiaalin hyödyntämisen sijasta, mikä on osittain rajannut julkiset organisaatiot tarkastelun ulkopuolelle. Tämän tutkielman lähtökohtana on Tiddn ja Bessantin (2013) näkemys, jonka mukaan innovaatiot vaativat syntyäkseen otollisten olosuhteiden lisäksi tehokasta prosessien johtamista. Organisaatiokulttuuri on yksi niistä tekijöistä, joilla voidaan katsoa olevan keskeinen merkitys organisaatioiden innovatiivisuuden ja innovaatioiden implementoinnin kannalta. Tämän lisäksi organisaatiokulttuurin merkitys korostuu prosesseja johdettaessa. Tämä tutkielma tarkastelee innovatiivisuuden johtamista kuntaorganisaatiossa pohtimalla organisaatiokulttuurin merkitystä innovaatioprosessien kannalta. Organisaatiokulttuurin ja innovaatioiden yhteyden ymmärtäminen on johdon näkökulmasta tärkeää, jotta innovaatiotoimintaa on mahdollista johtaa tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti. Tutkimuksen kohdeorganisaationa toimii Porin kaupungin kuntaorganisaatio, jota on tutkittu henkilöstön haastatteluiden kautta. Tutkielma tiivistää tutkimusaineiston pohjalta tehdyt johtopäätökset yhdeksi malliksi, joka demonstroi organisaatiokulttuurin vaikutuksen julkisen organisaation innovaatioprosessin eri vaiheisiin, sekä sen miten kuntaorganisaation johdon on mahdollista vaikuttaa organisaation innovaatioprosessiin kokonaisvaltaisen innovaatiotehokkuuden saavuttamiseksi.