Onnistuneen kehittämisprojektin menetelmät videopeliteollisuudessa - Taipalharju, Jussi (My University, 2025)
Videopelit ovat tietojärjestelmiä, joiden käyttäjien tarpeet poikkeavat huomattavasti perinteisiin yrityskäyttöön suunnattuihin järjestelmiin liittyvistä asiakastarpeista. Tutkielma käsittelee videopelien luonnetta tietojärjestelminä ja sitä kautta niiden käyttöä selittäviä tekijöitä asiakkaan näkökulmasta. Pelialalla toimivan yrityksen näkökulmasta taas tutkitaan onnistuneen kehittämisprojektin vaatimuksia ja menetelmiä. Kirjallisuuden pohjalta tehdään johtopäätöksiä siitä, minkälaiset menetelmät tarjoavat peliprojekteille parhaat edellytykset loppukäyttäjien tarpeita vastaavan tuotteen kehittämiseen.
Keywords: videopelit, hedoniset tietojärjestelmät, projektin onnistuminen, agile-metodit