Neuronimallit jännitepiikkejä käyttävissä neuroverkoissa - Miettinen, Lotta (My University, 2024)
Tutkielmassa tutustutaan jännitepiikkejä käyttäviin neuroverkkoihin ja keskitytään erityisesti näissä neuroverkoissa käytettäviin neuronimalleihin, joista esitellään kaksi tällä hetkellä merkittävää mallia ja niiden ominaisuuksia. Ensimmäinen malleista on Hodgkin-Huxley-malli, joka on historiallisesti merkittävä ja realistinen malli. Toinen malli on toteutukseltaan yksinkertaisempi ja energiatehokas Leaky-integrate-and-fire-malli. Tutkielmassa esitellään myös memristorien käyttöä Hodgkin-Huxley-mallissa ja neuroverkkojen synapseina.
Keywords: neuronimalli, Hodgkin-Huxley-malli, Leaky-integrate-and-fire-malli, SNN, memristori