Nonrestoratiivinen karieshoito aikuisilla : eri menetelmien vertailua - Rahi, Milja (My University, 2022)
Tämän kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää erilaisia nonrestoratiivisia menetelmiä karieksen pysäytykseen ja hallintaan, sekä niiden soveltavuutta erilaisiin kliinisiin tilanteisiin. Tarkoituksena on koota yhteen ajankohtaista tietoa nonrestoratiivisista hoitomenetelmistä. Opinnäytetyössä perehdytään erilaisiin käytettyihin menetelmiin, mihin tilanteeseen mikäkin menetelmä soveltuu parhaiten sekä markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin. Aineistoa on haettu PubMed, Scopus, Cochrane library ja Terveysportti –tietokannoista käyttämällä hakusanoja: “nonrestorative caries, nonrestorative treatment, nonrestorative, caries prevention, preventive caries treatment, fluoride, silver diamine fluoride, chlorhexidine, antimicrobials caries, resin-infiltration, sealants, caries, dental caries, cavitated, noncavitated, caries lesion, remineralization, karies, karieksen hallinta, karieksen pysäytyshoito, fluori, hopeadiamiinifluoridi, klooriheksidiini, remineralisaatio”. Hakua on täydennetty lisäksi manuaalisella haulla. Kirjallisuuskatsauksessa on käytetty englanninkielisiä ja suomenkielisiä artikkeleita vuosien 2003 ja 2022 väliltä.
Keywords: nonrestoratiivinen karieshoito, ehkäisevä karieshoito, karieksen pysäytyshoito