Kirjan Varieties of Empathy: Moral Psychology and Animal Ethics esittely - Elisa Aaltola (Suomen Filosofinen Yhdistys, 2022)
Varieties of Empathy: Moral Psychology and Animal Ethics kartoittaa empatian eri muotoja ja niiden suhdetta moraaliseen toimijuuteen sekä eläinetiikkaan. Kirjan lähtökohtana on empatian käsitteellinen ja konkreettinen vaihtelevuus sekä tapa, jolla empatian suhde moraaliseen toimijuuteen riippuu tästä vaihtelusta. Keskeisiä kysymyksiä ovat: Mitä "empatia" tarkoittaa? Miten eri empatian muodot vaikuttavat moraaliseen kyvykkyyteen? Läpi kirjan esimerkkitapauksena toimii moraalinen toimijuus suhteessa muihin eläimiin.